Wie denkt aan tijdelijke gebouwen, denkt misschien niet snel aan duurzaamheid. GebouwenMarkt.nl zet dit thema juist wel centraal en verwacht binnen afzienbare tijd haar tijdelijke gebouwen uit te rusten met zonnepanelen.

Dankzij Gebouwenmarkt.nl krijgen tijdelijke gebouwen een tweede leven. Dit wordt gerealiseerd door oude tijdelijke gebouwen volledig op te knappen. Hierna krijgen de gebouwen een nieuwe bestemming en gaan nog jaren mee.

Zonnepanelen de volgende logische stap

Gebouwenmarkt.nl onderzoekt continu de mogelijkheden om duurzamer te werken. Niet alleen tijdens het productieproces en bij de keuze van de materialen, maar ook door innovatie. Een logische vervolgstap is het toepassen van zonnepanelen.

Hans Sinnige, directeur van Gebouwenmarkt.nl: “Veel tijdelijke gebouwen hebben platte daken en zijn bij uitstek geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. De totale opbrengst is natuurlijk afhankelijk van het oppervlak van het dak, maar de verwachting is dat een substantieel deel van de benodigde energie geleverd kan worden door zonnepanelen. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om panelen aan de gevel te bevestigen, zoals te zien is op de website Solar-constructions.com.”

Tijdelijk gebouw met zonnepanelen
Bron: Solar-constructions.com

Sinnige: “We zijn nu serieus aan het onderzoeken welke type panelen de hoogste opbrengst geven en die constructief het beste bij onze tijdelijke gebouwen passen. We starten op korte termijn met een pilot om zowel de opbrengst als de bevestiging te testen. Hierna zullen we zonnepanelen als optie aan gaan bieden.”

Heeft u interesse in een tijdelijk gebouw met zonnepanelen?

Heeft u ook interesse in een tijdelijk gebouw met zonnepanelen? Neem dan contact met ons op zodat wij u op de hoogte kunnen houden.