Jolanda den Ouden over het café Bloemfontein: “Nog steeds hopeloos ouderwets met een knipoog naar deze tijd”
Sinds enkele maanden bivakkeert café Bloemfontein tijdelijk in een keet op de hoek bij het zwembad. Behelpen was het in eerste instantie, vooral omdat de keet een stuk kleiner is dan de oude kroeg. “

Maar alles went”, lacht uitbaatster Jolanda, “en met een beetje creativiteit kom je een heel eind.”

 

2 3 4 5

 

Knusser en intiemer
“De gasten ervaren nauwelijks verschil en de reacties zijn zelfs overwegend positief. Het is nog steeds een bruin café. Sommigen vinden het zelfs leuker omdat het knusser en intiemer is geworden. Daardoor is het contact directer en ervaren onze vaste klanten het als gezelliger. Zelfs de biljartclub is over de nieuwe ruimte te spreken, hoewel we wel moeten uitkijken wanneer er gebiljart wordt, want de keet beweegt alle kanten op als het druk is.”

9  8

 

Hetzelfde bieden als voorheen
Wat voor mij belangrijk is, is dat we onze klanten nog steeds hetzelfde kunnen bieden als voorheen. En dat lijkt te lukken. Op 9 september was de vuurdoop: een feest met 80 man. Het was behelpen qua ruimte maar met een beetje schuiven, passen en meten, ging het prima. En ook de dagelijkse service is onveranderd. Je kunt hier nog steeds terecht vanaf zes uur ‘s morgens voor een bak ouderwetse filterkoffie. Ik zeg wel eens: we zijn nog steeds hopeloos ouderwets met een knipoog naar deze tijd.”

7 6

Bron:

nieuwzuid.nl