De Hoofddorpse voetbalvereniging UNO zocht een nieuwe kantine/clubgebouw voor de voetbalclub. In eerste instantie werd er gekeken naar een “stenen” kantine, maar dat bleek financieel behoorlijk in de papieren te lopen.

Gebouwenmarkt.nl kwam voor UNO met de ideale oplossing: het verbouwen van een bestaand tijdelijk gebouw naar kantine. Hiervoor was het onderkomen van een Amsterdamse kinderdagverblijf erg geschikt. Het kinderdagverblijf ging naar een permanente vestiging, waardoor dat tijdelijke gebouw vrij kwam.

Lease tijdelijk gebouw

Gebouwenmarkt.nl heeft in 2013 het gebouw van het voormalig kinderdagverblijf overgenomen. Dit was een zogenaamde schottenkeet. Een schottenkeet is een gebouw dat is opgebouwd met houten panelen. Zulke gebouwen hebben een warme uitstraling, zijn modulair en ook verplaatsbaar. Een schottenkeet heeft de uitstraling van een skichalet, of strandpaviljoen.

Het gebouw is aangeboden aan voetbalclub UNO. Het budget was krap, maar is uiteindelijk toch mogelijk geworden door een leaseconstructie.

Het gebouw is in minder dan één maand verplaatst en gewisseld van eigenaar. Het team van Gebouwenmarkt.nl heeft ook de demontage en de opbouw gerealiseerd. Ook de inrichting is door Gebouwenmarkt.nl aangepast, zodat de ideale kantine voor UNO is ontstaan. De voetbalclub is erg tevreden met het resultaat. Door het houten gebouw is er echt een voetbalsfeer in de nieuwe kantine ontstaan.

Slimme opbouw kleedkamers

Ook de kleedkamers in het oude gebouw van de voetbalclub waren er slecht aan toe. Deze moesten ook vervangen worden. Hiervoor heeft Gebouwenmarkt.nl een unieke methode bedacht, die bestaat uit bestaande frames van tijdelijke units. Deze frames zijn eerder ingezet voor een tijdelijk kantoor. Voor de voetbalclub zijn de frames als basis gebruikt voor de nieuwe kleedkamers. Daarna is er een geschakeld gebouw van gemaakt en is het interieur, de kleedkamers, het scheidsrechters-hok, de douches en de technische ruimte volledig opnieuw opgebouwd.

Nieuw tijdelijk gebouw tegen geringe kosten

Door de innovatieve aanpak van Gebouwenmarkt.nl beschikt UNO over een gebouw dat niet onderdoet voor een nieuw gebouw, maar tegen geringe kosten. Ook de 10 kleedkamers zijn ruim, voorzien van 4 douches, automatische verlichting en zijn ze gekoppeld aan een automatisch spoelsysteem tegen legionella.

Op zaterdag 29 november is het complex feestelijk geopend door de wethouder van de gemeente Haarlemmermeer en Tom Egbers van het Schipholfonds.