Steeds meer particulieren en ondernemingen plaatsen zonnepanelen, of overwegen om deze aan te schaffen. Niet zonder reden, want de aanschafkosten dalen en het rendement wordt door innovatie steeds hoger.

Ook draagt het bij aan een duurzame samenleving, wat steeds belangrijker wordt voor bedrijven.

Zonnepanelen een Logische toevoeging

Zonnepanelen tijdelijk gebouw

Ook voor StarCabin is duurzaam ondernemen belangrijk. Hiervoor is een aantal jaar geleden speciaal Gebouwenmarkt.nl gelanceerd. Via deze dienst worden gebruikte tijdelijke gebouwen volledig opgeknapt en opnieuw op de markt gebracht. Hierdoor gaan kostbare grondstoffen niet verloren. Binnenkort is het mogelijk om veel van deze gebouwen – en alle andere units die StarCabin.nl levert – te laten voorzien van zonnepanelen.

Zelf experimenteren met zonnepanelen

Hans Sinnige- van StarcabinHans Sinnige, directeur van StarCabin.nl en GebouwenMarkt.nl: “We hebben op ons eigen terrein zonnepanelen geplaatst om het gebruik en het rendement zelf goed te kunnen testen. Ook hebben we hierdoor goed kunnen onderzoeken welke bouwkundige aanpassingen nodig zijn om zonnepanelen op de juist manier te plaatsen op onze tijdelijke gebouwen. Mede dankzij deze uitgebreide pilot, kunnen we onze tijdelijke gebouwen nu op de juiste manier voorzien van zonnepanelen.
De vraag naar duurzame tijdelijke gebouwen neemt toe, dus is het gebruik van zonnepanelen voor ons een logische toevoeging.”

Ook interesse in een tijdelijk duurzaam gebouw? Neem dan contact met ons op.