GebouwenMarkt.nl kreeg in december de vraag of met spoed een tijdelijk gebouw kon worden geplaatst in Duitsland, voor de opvang van asielzoekers. Op een verlaten vliegveld verbleef namelijk een groot aantal gezinnen in tenten. Deze leefomstandigheden waren met de winter in aantocht, onacceptabel.

Oplossing van 1000 m2 voor huisvesting asielzoekers

GebouwenMarkt.nl had de beschikking over een gebruikt modulaire gebouw dat dienst had gedaan als tijdelijk verzorgingstehuis. De indeling bestond uit diverse slaapvertrekken met ieder een eigen douche en toilet. Daarnaast was er een gezamenlijke ruimte en een keuken. Het gebouw van twee verdiepingen stond leeg en had een oppervlakte van ruim 1.000 m2. Binnen twee weken is het gebouw overgebracht naar Duitsland, opnieuw opgebouwd, opgeknapt en wind- en waterdicht opgeleverd.

Bijzonder project

Hans Sinnige, directeur GebouwenMarkt.nl: “Dit project was voor ons erg bijzonder om te realiseren. De uitdaging was om het gebouw binnen twee weken woonklaar op te leveren in Duitsland. Dankzij een goede planning en ons professionele team, is dit gelukt. Het vervoer met 25 vrachtwagens naar Duitsland was een indrukwekkend gezicht. Ook geeft het een goed gevoel dat de gezinnen niet meer in tenten hoeven te wonen, maar dat ze nu een comfortabel onderkomen hebben voor de winter. Dit soort projecten maken ons werk extra bijzonder!”

Tijdelijk gebouw opvang asielzoekers in Duitsland

Tijdelijk gebouw opvang asielzoekers in Duitsland

Tijdelijk gebouw opvang asielzoekers in Duitsland